// background img

MİDE ÜLSERİNE ACI ÇAY VE DOĞAL MİDE MACUNU

Midenin Ph’ı, ortalama 4′dür. 4′ün üzerine çıkınca, 3′ün altına inince tehlike başlar. Yediğimiz yemekler, devamlı bazik olursa yada devamlı asidik olursa; Midemizi, kendi ellerimizle rahatsız ediyoruz demektir. Çok çeşitli yemekler yemek de midemizi bozar. Diş temizliğine, gıdala­rın temizliğine dikkat etmemek, mide sağlığımızı bozar.

MİDE ÜLSERİ

Üniversitelerde Mikrobiyoloji Bö­lünmelerinde; Mide ülserinin mik­roptan kaynaklandığı ısrarla belirtili­yor. Yemekten önce ellerimizi dişle­rimizi temizlemeliyiz. Stres de mide ülserine neden olabilir.

Perhiz: Acı, tuzlu, yumurta, doma­tes, yağlı, turşu, domates salçası, kızartmalar ve size dokunan gıdalar

Macun

1 – Patates nişastası………… 200 gr.

2- Çam sakızı……………….. 200 gr.

3- Halis bal………………….. 1 kg.

Çam sakızı öğütülür, nişasta ve balla macun yapılır. Aç karına yemeklerden 1 saat önce 1 ‘er yemek kaşığı günde 3 kere yenir.

Acı Çay

1- Civan perçemi……………. 100 gr.

2- Isırgan yaprağı……………. 60 gr.

3- Pelin otu…………………. 40 gr.

Bitkiler karıştırılarak çay gibi demlenir, aç karına 1 ‘er su bar­dağı günde üç kere içilir. Bu kürlerden hangisine başlarsak, baş­layalım eğer midede rahatlama oluyorsa, 3 ay devam edelim. İkisini birden kullanıyorsak 6′şar saat ara ile uygulayalım. Stres varsa, oğul otu, karabaş otu karışımından içelim.
Halk arasında patates suyu da mide ülseri için kullanılmakta­dır. Patates çok çabuk kolibasili üretir. Onun için bir defa içilecek patates suyu çıkarmak gerekir.

Patates soyulur, rendelenir, suyu sıkılır aç karına 1 çay/su bardağı günde 3 kere içilir, her defasında ayrı ayrı patates suyu çı­kartılır.

- Kekik çayını demletip içmek de ülsere faydalıdır.

- Kantaron çayını demleyip içmek ülsere faydalıdır.
GASTRİT

Ülser başlangıcıdır. Aynı formüller uygulanır.

Mide ekşimesi – Bulantısı

1- Nane demlenip içilir.

2- Okaliptüs demlenip içilir.

3- Vişne suyu içilir.

4- Kızılcık suyu içilir.

5- Elma yenir.

6- Ekşinar yenir veya şurubu içilir.

Mide asidini düzenlemek için hergün; 1 çay bardağı bal şerbetine yarım çay kaşığı zencefil tozu katıp içmek faydalıdır.

0 yorum:

Popular Posts