// background img

Şems Arslan ~ KOZALAK REÇELİ TARİFİ:


Çam kozalağı, çok az bir kesim tarafından bilinen bir şifalı bitkidir. Özellikle solunum yolu hastalıkları için çok önemli bir tedavi edici bitkisel formül olarak gerek eczacılıkta gerekse bitkisel tıp alanında kullanılmaktadır.

ÇAM KOZALAĞI FAYDALARI
Astım, öksürük, bronşit, Grip nezle ve balgama karşı 5 adet yeşil çam kozalağı doğranıp üzerine su konur. 24 saat bekletilir, yarım saat kaynatılır. Şeker veya balla tatlandırılır, elde edilen maviden günde 3 çay kaşığı içilir. Veya 1 bardak suya, 4-6 gr ufalanmış taze kozalak konur, 10 dk kaynatılır, tatlandırılır, günde 1 bardak içilir. Veya taze kozalak suya konulur, 1 gece bekletilip içilir. Astım ve bronşitte 4 kilo suya, 20 adet kozalak parçalanıp konur, üzerine 1-1,5 kilo limonun suyu sıkılır, 1 kilo kalıncaya kadar kaynatılır, sabahları aç karna 1 çay bardağı içilir.

KOZALAK REÇELİ TARİFİ:.
Bu reçel sadece tarifiyle orijinal değil, aynı zamanda anti bakteriyel, iyileştirici, uzun süren soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, grip, depresyon, gençleştirici gibi birçok faydaları vardır. Çam kozalağı adeta bir doğal sağlık ve güzellik deposudur. Mayıs ayında toplanan genç yeşilimsi kozalaklardan yapılan reçel için 1 kg kozalak, 4 adet kuru incir,1 kg şeker ve kozalakların üstüne 1,5 cm dolacak şekilde su ilave edin. 2 saat az ateşte tutun ve köpüğünü topladıktan sonra ocaktan kaldırın. Şu anda reçeliniz kullanıma hazır hale gelmiştir. Cam kavanozlarda muhafaza edeceğiniz bu adeta hayat iksiri olan reçeli çaylara katabilirsiniz. Sabah kahvaltısına kullanın. Sonuçta kırmızı renkten oluşan çam kokusuyla insanı büyüleyen sağlık kaynağı reçeli masanızdan eksik etmeyeceksiniz.
Not: Toplama zamanı Mayıs sonudur.

Sağlıkla ve güzellikle kalın Şems Arslan...

0 yorum:

Popular Posts