18 Ağustos 2010 Çarşamba

Kategoriler:

MİDE ÜLSERİNE ACI ÇAY VE DOĞAL MİDE MACUNU

By: Otçu Kız On: 07:42:00
  • Yazıyı Paylaşın
  • Midenin Ph’ı, ortalama 4′dür. 4′ün üzerine çıkınca, 3′ün altına inince tehlike başlar. Yediğimiz yemekler, devamlı bazik olursa yada devamlı asidik olursa; Midemizi, kendi ellerimizle rahatsız ediyoruz demektir. Çok çeşitli yemekler yemek de midemizi bozar. Diş temizliğine, gıdala­rın temizliğine dikkat etmemek, mide sağlığımızı bozar.

    MİDE ÜLSERİ

    Üniversitelerde Mikrobiyoloji Bö­lünmelerinde; Mide ülserinin mik­roptan kaynaklandığı ısrarla belirtili­yor. Yemekten önce ellerimizi dişle­rimizi temizlemeliyiz. Stres de mide ülserine neden olabilir.

    Perhiz: Acı, tuzlu, yumurta, doma­tes, yağlı, turşu, domates salçası, kızartmalar ve size dokunan gıdalar

    Macun

    1 – Patates nişastası………… 200 gr.

    2- Çam sakızı……………….. 200 gr.

    3- Halis bal………………….. 1 kg.

    Çam sakızı öğütülür, nişasta ve balla macun yapılır. Aç karına yemeklerden 1 saat önce 1 ‘er yemek kaşığı günde 3 kere yenir.

    Acı Çay

    1- Civan perçemi……………. 100 gr.

    2- Isırgan yaprağı……………. 60 gr.

    3- Pelin otu…………………. 40 gr.

    Bitkiler karıştırılarak çay gibi demlenir, aç karına 1 ‘er su bar­dağı günde üç kere içilir. Bu kürlerden hangisine başlarsak, baş­layalım eğer midede rahatlama oluyorsa, 3 ay devam edelim. İkisini birden kullanıyorsak 6′şar saat ara ile uygulayalım. Stres varsa, oğul otu, karabaş otu karışımından içelim.
    Halk arasında patates suyu da mide ülseri için kullanılmakta­dır. Patates çok çabuk kolibasili üretir. Onun için bir defa içilecek patates suyu çıkarmak gerekir.

    Patates soyulur, rendelenir, suyu sıkılır aç karına 1 çay/su bardağı günde 3 kere içilir, her defasında ayrı ayrı patates suyu çı­kartılır.

    - Kekik çayını demletip içmek de ülsere faydalıdır.

    - Kantaron çayını demleyip içmek ülsere faydalıdır.
    GASTRİT

    Ülser başlangıcıdır. Aynı formüller uygulanır.

    Mide ekşimesi – Bulantısı

    1- Nane demlenip içilir.

    2- Okaliptüs demlenip içilir.

    3- Vişne suyu içilir.

    4- Kızılcık suyu içilir.

    5- Elma yenir.

    6- Ekşinar yenir veya şurubu içilir.

    Mide asidini düzenlemek için hergün; 1 çay bardağı bal şerbetine yarım çay kaşığı zencefil tozu katıp içmek faydalıdır.

    0 yorum: